Goedkope vakantie boeken

Stedentrip Sevilla

Stedentrip Sevilla
Op stedentrip naar Sevilla

Bekijk deal

Ben je op zoek naar een bestemming binnen Europa voor een heerlijk weekendje weg? Ga dan op stedentrip naar Sevilla! Eventjes heerlijk proeven van het echte Spaanse leven en dompel je onder in de passionele en mysterieuze cultuur van deze prachtige stad.

Sevilla is één van de belangrijkste steden van Zuid-Spanje en telt meer dan een half miljoen inwoners. Tijdens een stadswandeling ontdek je de vele culturele schatten en historische bezienswaardigheden van deze stad, gelegen in Zuid-Spanje, in het prachtig Andalusië.

Sevilla is de bakermat van de flamenco en herbergt vele gezellige restaurantjes, tapasbars en terrasjes. Het is er bovendien altijd prachtig weer door het mediterrane klimaat. En dat op nog geen 2,5 uur vliegen. Dus waar wacht je nog op? Op naar Zuid-Spanje!

Sevilla de Perfecte mix

 Sevilla

Sevilla is dé ideale bestemming voor een stedentrip in Spanje. Deze zonovergoten bruisende stad kent een eeuwenoude geschiedenis, waardoor het een perfecte mix van culturen en traditie kent.

De historische wijk Santa Cruz, met z’n gezellige kronkelende smalle straatjes, schitterende pleinen omringd met sinaasappelbomen en de vele indrukwekkende bezienswaardigheden zoals de gotische kathedraal, is een perfecte plek om je ontdekkingstocht te beginnen. Een absolute must als je in Sevilla bent is het Koninklijk Paleis Alcázar met de weelderige tuinen en de prachtige binnenplaatsen en vijvers.

Moe en voldaan na zo’n dagje slenteren door de stad strijk je ‘s avonds neer op het terras van een van de vele sfeervolle tapasbarretjes. Daarna kun je volop de echte Andalusische sfeer proeven tijdens een flamenco voorstelling. Dit moet je zeker eens hebben gezien als je in Sevilla bent, de geboorteplaats van deze Spaanse dans- en muziekstijl.

Prachtig weer in Sevilla

In Sevilla schijnt bijna altijd de zon. ‘s Zomers kan het er tropisch warm zijn, terwijl het er ‘s winters vaak niet kouder dan zo’n graad of 16 is. En dat op slechts een kleine 2,5 uur vliegen vanaf Schiphol. Hierdoor is het zelfs de ideale bestemming voor een last minute stedentrip naar Spanje.

Tijdens je verblijf in deze prachtige stad kun je volop genieten van de vele historische bezienswaardigheden, zoals de toren Giralda of het Koninklijk Paleis Alcázar met de uitgestrekte palmtuinen.

Tijdens je stedentrip in Sevilla ontdek je pas echt wat genieten is. Je kunt er heerlijk shoppen of op je gemak de vele historische bezienswaardigheden in Sevilla bezoeken.

Overal zijn gezellige terrasjes, zoals op de Plaza España, waar je heerlijk kunt genieten van een hapje en een drankje, intussen genietend van het prachtige uitzicht op de schitterende gebouwen die zijn versierd met Andalusische azulejos, de welbekende prachtig beschilderde tegeltjes. Het centrum van Sevilla is niet echt groot, waardoor het een ideale bestemming is voor een stedentrip van een aantal dagen. Je kunt eenvoudig al wandelend of op de fiets de hele stad verkennen.

Winkelen in Sevilla

Hou je van gezellig winkelen? Dan is Sevilla een uitstekende bestemming. In het historische centrum ligt de bekende autovrije winkelstraat van de stad, Calle Sierpes. Hier vind je echte trendy boetiekjes, traditionele winkels met flamenco-jurken en waaiers en vele modezaken.

Parallel aan deze straat ligt de Calle Tetuán. Hier vind je alle winkels met Spaanse topmerken, zoals Zara en Desigual. In de smalle straatjes van de wijk Triana vind je het welbekende Sevillaanse keramiek, aardewerk en azulejos in de diverse kwalitatief hoogstaande keramiekwinkeltjes. Alles met de hand gemaakt.

Siësta in het park

Sevilla staat natuurlijk bekend om de flamenco, maar er zijn ook diverse sprookjesachtige parken. Wil je eventjes ontsnappen aan de warmte tijdens je stedentrip in Sevilla, dan is het schaduwrijke Parque de Maria Luisa, ten zuiden van het centrum, een echte aanrader.

Je kunt hier lekker wandelen, fietsen of eventjes een siësta houden. Ondertussen kun je de geur van de sinaasappelbomen ruiken. Lekker zittend op een bankje kijk je uit over de vele fonteinen, vijvers en bloemen en kun je de papegaaien en parkieten zien rondvliegen. In het park vind je ook enkele musea, zoals het Museo Arqueológico.

Bezienswaardigheden Sevilla

 

stedentrip Sevilla

Sevilla herbergt vele schitterende kastelen, gebouwen en monumenten. Op elke hoek staat wel een of ander schitterend bouwwerk. Het is een aaneenschakeling van prachtige gebouwen. Het voelt aan als één groot openluchtmuseum.

Je herkent direct de Arabische invloeden in dit grote historische centrum. Neem ook eens plaats op een van de vele gezellige terrasjes. Overal worden heerlijke tapas geserveerd en vloeit de sangria rijkelijk in deze flamenco cultuur.

Het hart van het centrum wordt gevormd door de Joodse wijk Santa Cruz, het favoriete deel van menig toerist. Er zijn vele charmante smalle straatjes, gezellige lokale tapasbarretjes en vele bekende bezienswaardigheden.

Vanuit de Giralda toren heb je een adembenemend uitzicht over de hele wijk. Neem ook eens een kijkje in de imposante kathedraal. Ook het enorme Koninklijk Paleis Real Alcázar mag je absoluut niet missen. Alleen al in de prachtige palmtuinen kun je je uren vermaken.

Eén van de mooiste pleinen van Sevilla is zonder enige twijfel Plaza de España. Dit plein wordt gekenmerkt door twee schitterende torens, een fontein, een kanaaltje en veel, heel veel kleurrijke keramische tegeltjes.

Ook vanuit het 30 meter hoge hypermoderne kunstwerk Metropol Parasol heb je een schitterend uitzicht over het centrum. Hier vlakbij vind je de bekendste winkelstraten van de stad. Overal zijn hier schaduwdoeken opgehangen, zodat je voldoende schaduwplekjes hebt voor als het echt warm is.

Tijdens je stedentrip in Sevilla moet je ook zeker de Plaza de la Real Maestranza, de grote stierenarena in de wijk El Arenal, bezoeken. Ook als je tegen stierenvechten bent is deze arena schitterend om te zien. En natuurlijk niet te vergeten de volkswijk Triana, dat gekenmerkt wordt door de vele gezellige smalle straatjes, waar je direct in contact komt met de lokale bevolking. Ook de Puente de Isabel II, de weg naar deze volkswijk, is een lust voor het oog.

Bekijk deal