Goedkope vakantie boeken

Een vakantie in Argentinië

Een vakantie in Argentinië
De mooiste bezienswaardigheden van Argentinië

Bekijk deal

Argentinië, officieel de Republiek Argentinië, is een land in Zuid-Amerika, grenzend aan Chili, Bolivia en Paraguay, met een kustlijn aan de Zuid-Atlantische Oceaan. Het land is genoemd naar de Argentijnse parelmossel, een schelpdierensoort die rijk aanwezig is in de Río de la Plata, de estuarium van de Paraná en Uruguay.

Argentinië in een notendop

De hoofdstad van Argentinië is Buenos Aires, de grootste stad van het land. De inheemse bevolking bestaat er voor 98% uit Argentijnen. Na de onafhankelijkheid van Spanje in 1816, groeide het land snel via het aantrekken van voornamelijk Europese immigranten, waaronder Spanjaarden, Italianen, Duitsers, Britten, Ieren, enzovoort.

Argentinië

Argentinië is een federale republiek bestaande uit 23 provincies. Het leger was van groot belang in de Argentijnse geschiedenis. Dit leger hielp namelijk bij de onafhankelijkheid van het land, het bevocht de grensoorlogen tegen Chili en Bolivia, en was betrokken bij bepaalde conflicten zoals de Falklandoorlog en de Grensoorlog.

Een populaire vakantiebestemming in Zuid-Amerika

Argentinië is een land in Zuid-Amerika dat bekendstaat om zijn natuurlijke schoonheid, cultuur en geschiedenis. Het is een populaire bestemming voor toeristen van over de hele wereld, onder andere door de ligging van de Andes.

Argentinië bevat tevens vele leuke steden, verspreid over 23 provincies en 1 stadsprovincie. Ook de steden zijn in Argentinië belangrijke, toeristische bestemmingen. In de steden bevinden zich telkens verschillende historische bezienswaardigheden, zoals kathedralen, musea en theaters. Bovendien vormen de steden in Argentinië ook een belangrijke plek voor het uitgaansleven, met verschillende bars en clubs.

Spaans praten in Argentinië

Als je op vakantie gaat naar Argentinië, is het handig om een beetje Spaans te spreken. Dit komt omdat er maar weinig mensen Engels spreken in Argentinië. Dit geldt zeker voor buiten de grote steden. Als je toch moeite hebt met Spaans, is het raadzaam om een woordenboek en/of een vertaalapp mee te nemen op je reis.

Het klimaat in Argentinië

Ook is het belangrijk om te weten dat het klimaat in Argentinië anders is dan in Nederland of België. Het klimaat in Argentinië is subtropisch. Dit betekent dat het er erg warm kan zijn, zeker in de zomermaanden. Zorg er dus voor dat je voldoende (zonne)bescherming meeneemt als je naar Argentinië op vakantie gaat. Het kan er ook erg vochtig zijn, dus neem vooral luchtige kleding mee.

Wat te doen in Argentinië?

Argentinië biedt een verscheidenheid aan activiteiten en bezienswaardigheden, waaronder wandelen, skiën, raften, vogels kijken, vissen, duiken, paardrijden, fotografie, rondreizen en meer. Er zijn ook vele verschillende plaatsen die je er kunt bezoeken, zoals de Andes, het Amazonegebied, de Watervallen van de Iguaçu, Buenos Aires en meer.

vakantie Argentinië

Cueva de las Manos in de provincie Santa Cruz

Cueva de las Manos, ook wel gekend als de grot van de handen, is een archeologische vindplaats in de Santa Cruz-provincie in Argentinië. Het bevindt zich in de Rio Pinturas-vallei. De grot is een van de oudste grotten in Argentinië en bevat prehistorische rotstekeningen, waaronder vele stukken met handafdrukken.

De oudste handafdrukken zijn gemaakt met een kleitechniek en zijn ongeveer 9.500 jaar oud. De meeste tekeningen in de grot zijn echter gemaakt met een verftechniek en dateren uit de periode van 4.000 tot 1.000 jaar geleden. De grot behoort tot het werelderfgoed van UNESCO.

De Cueva de las Manos is een van de meest bezochte grotten in Argentinië. Het is een populaire toeristische attractie vanwege de oude, handgemaakte tekeningen en de mooie kleuren in de grot.

Nuestra Señora de Loreto in Buenos Aires

Nuestra Señora de Loreto is een kathedraal in de Argentijnse stad Buenos Aires. Het is gewijd aan de Maagd Maria en dateert uit de zestiende eeuw, het jaar 1757. De kathedraal is een Nationaal Monument en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

De kerk is een van de oudste in Zuid-Amerika. De kerk is een van de meest bezochte toeristische attracties in de stad. Het is een populaire plek voor pelgrims en toeristen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis en de architectuur van de kerk. De kerk is gebouwd in een Barokstijl en herbergt een aantal kunstwerken en monumenten van historisch belang.

De ruïnes van Santa María la Mayor

De ruïnes van Santa María la Mayor in Argentinië liggen in het noordwesten van het land, gelegen in de provincie Tucumán, ongeveer 700 kilometer verwijderd van Buenos Aires. Het gebied werd in 1530 door de Spanjaarden gesticht en was een belangrijke mijnbouwstad gedurende de zestiende en de zeventiende eeuw.

De ruïnes zijn van een kerk die werd gebouwd in de jaren 1600 en zijn een van de best bewaarde koloniale gebouwen in het land. De kerkruïnes zijn geopend voor het publiek, maar je moet er wel een toegangsprijs betalen.

Argentinië

De ruïnes van San Ignacio Miní

San Ignacio Miní zijn ruïnes die te vinden zijn in het noorden van Argentinië, gelegen in de provincie Misiones. Deze ruïnes behoren sinds 1983 tot het werelderfgoed van UNESCO. De ruïnes zijn omgeven door tropisch regenwoud en daardoor zijn ze ook een populaire toeristische bestemming vanwege de mooie natuur en de verschillende wandel- en fietspaden.

San Ignacio Miní is een belangrijke plaats in de geschiedenis van Argentinië. In de 17e eeuw werd het gebied door jezuïetenmissionarissen bewoond en in de 19e eeuw was het een strijdtoneel tijdens de Argentijnse Onafhankelijkheidsoorlog.Tegenwoordig is de plaats een toeristische bestemming vanwege haar mooie natuur en historische bezienswaardigheden.

San Ignacio Miní heeft een divers aantal unieke kenmerken die het een interessante bestemming maken voor toeristen. De ruïnes van San Ignacio Miní in Argentinië zijn een van de meest indrukwekkende overblijfselen van de koloniale periode in Zuid-Amerika. Het is een echt mooi en uniek plekje en het is zeker de moeite waard om er een bezoek te brengen als je in de buurt bent.

De ruïnes zijn goed bewaard gebleven en er is heel veel te zien. Er zijn ook verschillende gebouwen die je kunt bezoeken, waaronder een kerk en een klooster.

Een bezoek aan Buenos Aires

Buenos Aires is de hoofdstad van het land en een geweldige stad om te bezoeken, vooral als je van cultuur houdt. Er zijn tal van bezienswaardigheden, musea, theaterparken en andere culturele activiteiten te doen.

Ook kun je er lekker shoppen of gewoon een wandeling door de stad maken. Het is een levendige en energieke stad, dus je zult je zeker niet vervelen. Buenos Aires is een hele grote stad, dus er is van alles te doen. De stad heeft maar liefst 3 miljoen inwoners! Als je er een bezoek wilt brengen, moet je zeker voldoende tijd uittrekken.

Buenos Aires is zeer divers voor toeristen

Buenos Aires is een stad met een rijke en levendige geschiedenis, en dat is terug te zien in de vele prachtige bezienswaardigheden die de stad rijk is. Van de koloniale gebouwen in het oude centrum, tot de ontelbare musea en monumenten, Buenos Aires heeft het allemaal.

Een hotel boeken in Buenos Aires

Als je van plan bent om een bezoek te brengen aan Buenos Aires, dan is het verstandig om een aantal dingen van tevoren te regelen. Zoals het boeken van een hotel of hostel, bijvoorbeeld. Buenos Aires is een groot en uitgestrekte stad, dus het is verstandig om je huiswerk te doen voordat je vertrekt.

Buenos Aires

Plaza de Mayo

Een van de meest bezienswaardige plekken in Buenos Aires is het Plaza de Mayo. Dit is het centrale plein in de stad waar verschillende belangrijke gebouwen staan, zoals het Casa Rosada, het kantoor van de overheid. Op het plein vind je ook het beeld van José de San Martín, een belangrijke figuur in de Argentijnse onafhankelijkheidsoorlog.

Museo Nacional de Bellas Artes

Een andere plek die zeker een bezoek waard is, is het Museo Nacional de Bellas Artes. Dit museum herbergt een uitgebreide collectie Europese kunst uit de 19e en de 20e eeuw, met werken van bekende kunstenaars zoals Pablo Picasso en Salvador Dalí. Er is ook een deel van het museum gewijd aan Argentijnse kunst, waaronder werken te zien zijn van grote Argentijnse kunstenaars zoals Antonio Berni en Jorge Luis Borges. Het museum ligt in het prachtige Palacio de las Robles, een koloniaal gebouw uit de 18e eeuw.

Parque Tres de Febrero

Als je op zoek bent naar een mooi park om even te ontspannen, dan is het Parque Tres de Febrero een goede optie. Dit park ligt in het Palermo district en heeft verschillende mooie tuinen, een vijver en een openluchttheater. In het park vind je ook het Museo Nacional de Arte Decorativo, een museum met een grote collectie prachtige kunstvoorwerpen uit de 19e en 20e eeuw.

Cabildo met Monumento de los Constitutionales

Een andere must-see in Buenos Aires is het Cabildo, het oude stadhuis uit de koloniale tijd. Het gebouw is prachtig gerestaureerd en herbergt nu een museum over de geschiedenis van de stad. Op het plein ervoor staat het Monumento de los Constitucionales, een beeldengroep ter ere van de Argentijnen die in 1810 voor een onafhankelijke republiek vochten.

Andere bezienswaardigheden in Buenos Aires

Andere bezienswaardigheden die een bezoek waard zijn, zijn het Teatro Colón, een van de mooiste opera- en balletgebouwen ter wereld. Buenos Aires is een stad die je langzaam moet ontdekken, want er is zoveel te zien en te doen. Dus neem de tijd, want het is het waard! Op elke straathoek is er wel iets unieks te zien of te beleven.

Je kan er musea bezoeken, maar wat dacht je van een gezellige wandeling door een nabijgelegen park, waar je onder andere mooie fonteinen en beelden kunt bekijken? De stad is zo uniek en bijzonder, dat het zeker de moeite waard is om ze te bezoeken!

De Andes in Argentinië

De Andes in Argentinië is een bergketen die zich over het westen van het land uitstrekt. Het is een van de grootste bergketens ter wereld en de hoogste in Zuid-Amerika. De Andes is ongeveer 7000 kilometer lang en strekt zich uit van noord naar zuid. In Argentinië zijn de Andes ongeveer 3500 kilometer lang.

Een belangrijke toeristische bestemming

De Andes is de langste bergketen ter wereld en loopt door zes landen: Argentinië, Bolivia, Chili, Colombia, Ecuador en Peru. In de Andes kunnen toeristen de unieke vegetatie van het gebied bekijken. Het is een belangrijke toeristische bestemming vanwege de schoonheid, de geschiedenis en de cultuur. Daarnaast zijn er vele activiteiten te ondernemen, zoals wandelen, klimmen, mountainbiken en skiën.

De gebieden in de Andes

De Andes zijn verdeeld in drie gebieden: het westen, het midden en het oosten. Het westen is het hoogste gebied en bevat de Aconcagua, de hoogste berg van Zuid-Amerika. Het midden is minder hoog, maar nog steeds imposant. Het oosten is het laagste gebied en bevat de Iguazú-watervallen.

Andes gebergte

Veel mogelijkheden voor toeristen in de Andes

De Andes zijn een belangrijke toeristische attractie in Argentinië. Er zijn veel bergtochten, wandelingen en klimroutes beschikbaar. Er zijn ook veel natuurreservaten in de Andes, waar toeristen het wildlife en de unieke vegetatie van het gebied kunnen bekijken.

Het schiereiland Valdés in Argentinië

Valdés is een schiereiland in Argentinië, gelegen in de provincie Chubut. Het schiereiland is ongeveer 150 kilometer lang en 35 kilometer breed. Valdés is bekend om zijn grote aantallen zeeleeuwen, pinguïns en walvissen. Er is een overvloed aan wildlife te zien op Valdés. Het schiereiland is dan ook een belangrijke toeristische bestemming en er zijn verschillende manieren om het te verkennen, zoals safari's, wandelingen en boottochten.

Nationaal park Los Glaciares in Argentinië

Nationaal park Los Glaciares ligt in het zuiden van Argentinië, in de provincie Santa Cruz, en is met een oppervlakte van 1410 km² het op twee na grootste nationale park van het land. Het park is in 1981 aangewezen als werelderfgoed door UNESCO. Nationaal park Los Glaciares is een populaire toeristische bestemming. Het park wordt jaarlijks door ongeveer 350.000 mensen bezocht en biedt een aantal geweldige trektochten door de Andes, een verscheidenheid aan flora en fauna, en adembenemende uitzichten.

Gletsjers en een gletsjermeer

Het park wordt gedomineerd door de Andes en het gletsjermeer Lago Argentino. In het park liggen veel gletsjers, waaronder de Perito Moreno, die tot de grootste toegankelijke gletsjers ter wereld behoort. De naam van het park is afgeleid van de 47 gletsjers die zich in het park bevinden. De gletsjers in het park kunnen van alle kanten bewonderd worden, en er zijn verschillende wandel- en klimpaden die door en om het park lopen.

Dieren en planten in het nationale park

Het park is ook bekend om zijn verscheidenheid aan plant- en diersoorten. In het park leven onder andere condors, guanacos, nandoes, klauwieren, puma's en verschillende soorten roofvogels. Het is een geweldige plek om deze dieren in hun natuurlijke habitat te zien.

Een uniek natuurreservaat in de wereld

Het Nationaal Park Los Glaciares is gelegen in de provincie Santa Cruz. Het park is een van de meest unieke en spectaculaire natuurreservaten in de wereld, dankzij zijn eindeloze ijskap en meren.

De ijskap van het park wordt gevormd door de Andes, met zowel grote als kleine gletsjers die zich uitstrekken over een lengte van 50 kilometer. De meren in het park zijn uniek, met hun ongewone, heldere en aquamarijnkleurige wateren. Ze zijn een perfecte plek om te wandelen of te kanoën.

Bekijk deal