Goedkope vakantie boeken

Vakantie Peru: lama doen dan

Vakantie Peru: lama doen dan
€1949

Bekijk deal

Op vakantie naar het prachtige Peru? Peru als vakantiebestemming is het overwegen zeker waard. Alleen al het feit dat Peru vol lama’s zit die jouw reismaatje kunnen zijn, is al fantastisch. Daarnaast heeft het land veel culturele uitstapjes te bieden, zoals Machu Picchu, maar ook vanwege haar bergachtige landschappen leent het land zich voor de actieve reiziger. Een vakantie naar Peru is er één welke je nooit meer zal vergeten.

vakantie Peru

Laat je onderdompelen in een land vol gastvrijheid, lieve dieren, heerlijk eten en een oeroude beschaving die je nog steeds versteld doet staan. Een vakantie naar het prachtige Peru brengt iedere dag iets nieuws. 

Inca’s 

De Inca’s waren een indianenvolk en ook de oorspronkelijke bewoners van Peru. Hun wortels zijn nog steeds te zien, en dan voornamelijk in Machu Picchu. Het doel van de stad is onduidelijk omdat het nogal afgelegen ligt. Ondanks haar ligging is deze stad de trekpleister van Peru en wordt het veelvuldig bezocht. Je hebt zelfs de mogelijkheid om de Inca Trail te lopen. 

Peru

Dit is een trektocht door de heilige vallei van Machu Picchu en de route die de Inca’s ook liepen naar de bewoonde wereld. Het vraagt wel behoorlijke inspanning. Een goede conditie is een must. Mocht je de tocht willen lopen vergeet dan niet te reserveren, zodat je je goed kunt voorbereiden. De Machu Picchu is iets wat je gezien moet hebben tijdens jouw vakantie in Peru.

Heb je niet eerder trektochten gemaakt in hoge gebergtes? Neem dan je tijd om te wennen aan de hoogtes. Vlieg dus niet gelijk naar het hoogste punt, maar reis in delen omhoog. Hoogteziekte kan namelijk je hele tocht verpesten, waardoor je alsnog de tocht niet kunt maken. 

Steden in Peru

Peru

Als je nog meer cultuur wilt opdoen tijdens jouw vakantie in Peru dan zijn steden als Cusco en Chan Chan aanraders. Chan Chan heeft enkele paleizen waarvan je het Tschudi-complex daadwerkelijk kunt bezoeken. En ook Cusco maakt haar schoonheid als voormalige Incastad meer dan waar. 

Een andere stad die meer koloniale geschiedenis vertoont is Lima, de hoofdstad van Peru. Een bekend park dat je gezien moet hebben is het zogenoemde Lovepark. Wellicht niet helemaal geschikt voor de minderjarige bezoekers, maar een leuke plek voor een interessante wandeling. 

Voor de avontuurlijke vakantiegangers is de stad Huarez, de stad die veel kan bieden in de vorm van actieve activiteiten. Vanuit hier worden er verschillende activiteiten georganiseerd zoals kayakken en klimmen. Op die manier kun je na een actieve dag ook weer snel terug naar je verblijf om uit te rusten. 

Bezienswaardigheden Peru

Geen steden, maar wel trekpleisters die het bezichtigen wellicht waard zijn. Als eerste de Nazca-lijnen. Dit zijn figuren die zijn getekend in het land. Hoe dat is gedaan is tot op heden een raadsel. Wil je deze figuren bewonderen? Dan is het aan te raden om een vlucht over deze lijnen te reserveren. Maak niet te veel foto’s maar geniet naast deze schitterende tekeningen ook van het prachtige landschap. 

Wellicht iets minder bekend, maar het National Park Paracas is een park dat vooral bekend staat vanwege de vele flamingo’s. Naast deze rozige dieren heb je ook de kans om zeehonden en pinguïns te spotten. Als uitstapje om af te wisselen van actieve activiteiten leent dit park zich goed. Mocht je nog energie over hebben dan kun je ook gaan zandboarden in de woestijn bij Paracas. Twee vliegen in een klap!

Mocht je enorme fan zijn van deze zanderige omgeving, dan is een aanvullend uitstapje naar Huacachina ook een aanrader. Het is een klein dorpje dat hoort bij een oase in de woestijn. De plek om de drukte van de grote steden te ontlopen. Vanuit Huacachina kun je ook tochten door de woestijn maken of zandboarden. Iets te warm? Dan kun je ook altijd nog gaan waterfietsen in het oasewater. 

De Peruaanse keuken

Het bekendste gerecht dat uit Peru komt is ceviche. Dat is rauwe vis dat wordt gegaard door limoensap, maar daarnaast is er nog zoveel meer. 

Denk bijvoorbeeld aan anticuchos, gegrild vlees op een stokje. Deze is in verschillende versies beschikbaar, zoals rundvlees, alpacavlees of orgaanvlees. Laat dat je niet afschrikken, want alle drie zijn ze verrukkelijk. Nog een stapje verder? Dan kun je het traditionele gerecht cuy proberen. Schrik niet, maar cavia in Peru is heel normaal. Wil je liever bekender vlees? Proef dan aji de Gallina. Dat is een dikke, gele saus met stukjes kip. 

Voor de zoetekauw onder ons zijn picarones onmisbaar. Dit zijn een soort donuts die gefrituurd zijn, en vervolgens een zoete topping als honing hebben. Samen met een glaasje chicha morada, een paarse, zoete alcoholische drank, is jouw vakantie compleet. Onderschat het drankje niet! Het drinkt makkelijker weg dan je denkt, waardoor je de alcohol minder goed proeft dan je denkt. 

Andere drankjes die je gehad moet hebben zijn de verfrissende cocktail pisco sour en voor in de ochtend een glaasje cocathee. 

Wanneer op vakantie naar Peru

Peru

Wanneer is de beste periode voor jouw vakantie naar Peru? Peru heeft veel verschillende klimaten. Het heeft prachtige gebergtes vol verborgen schoonheden, maar ook de stranden en de grenzen die tot ver het Amazonegebied ingaan. Je kunt daarom het beste jouw reis afstemmen op deze gebieden. 

Als je een zonvakantie wilt hebben dan kun je het beste tussen december en april naar Peru gaan. Ondanks dat de zomer ietwat kort is kun je nog volop genieten van temperaturen tussen de 25 en 32 graden.

Als je de bergen in gaat dan moet je rekening houden met een hooggebergteklimaat. Er kan wel een onderscheid worden gemaakt tussen een nat en droog seizoen, maar ondanks dat blijft het weer redelijk stabiel. Het natte seizoen loopt van november tot en met april. Het voordeel is dat de temperatuurverschillen minder sterk zijn dan in het droge seizoen. In een nat seizoen kan de temperatuur in de middag oplopen tot ongeveer 20 graden, en in de nacht ongeveer 5 graden. In de zomer kan de temperatuur in de middag variëren vanaf 15 graden en soms wel oplopen tot 25 graden. Diezelfde variatie is te zien in de nachttemperatuur. 

Als je het Amazonegebied wilt bezoeken dan is het handig om rekening te houden met het regenseizoen. Gedurende het hele jaar heerst er een temperatuur van ongeveer 25 graden met een hoge luchtvochtigheid, maar het regenseizoen is van november tot en met april. De beste periode om op vakantie naar Peru te gaan is dus helemaal afhankelijk van jouw wensen. Wil je op strandvakantie? Dan zijn de maanden december tot en met maart de beste maanden. Als je overigens alleen op strandvakantie wilt dan kun je het ook wel dichter bij huis zoeken, vakantiebestemmingen zoals het Griekse Santorini of Kreta voldoen dan ook prima. Wil je daarentegen het Amazone regenwoud bezoeken dan kun je dit beter doen in de maanden mei tot en met september.

Iedere periode heeft zijn voor- en nadelen je zult dus echt van te voren even moeten bepalen wat je wilt ondernemen tijdens jouw vakantie in Peru.

Bekijk deal