Goedkope vakantie boeken

Op vakantie naar Puglia - Italië

Op vakantie naar Puglia - Italië
€330

Bekijk deal

Puglia of ook Apulië genoemd is een nog relatief onbekende vakantiebestemming, deze plaats is gelegen in de hak van Italië. Door de zuidelijke ligging is het weer er altijd heerlijk en laten ze nou ook nog eens prachtige stranden hebben…

Deze vakantiebestemming is jaren lang niet ontdekt door de toeristen terwijl je er heen kunt voor zowel een strand- als een culturele vakantie. In Puglia kom je alles tegen wat je van een Italiaanse plaats verwacht. Oude dorpjes, idyllische landschappen, prachtige stranden en vriendelijke mensen. De hoofdstad van Puglia is Bari. Deze stad is voor veel mensen een synoniem voor de trulli, de ronde witte huizen waar je er ongetwijfeld veel van gaat zien als je er op vakantie bent.

Doordat Puglia in één van de armste streken van Italië ligt zijn de prijzen er nog laag vergeleken met het noorden. Het gebied stond eerder alleen bekend om de vele producenten van olijven en gedroogde pasta. Maar het is ook een walhalla als het gaat om cultuur. Tegenwoordig weten steeds meer toeristen en Italianen Puglia te vinden om daar hun welverdiende vakantie te vieren. 

vakantie Puglia

Puglia bestaat uit witte dorpjes, rotspartijen, helder zeewater en schitterende stranden. Alle ingrediënten voor een heerlijke vakantie. Puglia ligt aan de Adriatische en Ionische Zee en ondanks dat het minder bekend is dan de grote strandplaatsen in Italië is het zeker niet minder mooi. 

Stranden

De stranden van de plaatsen Bari en Lecce zijn prachtig. 

Torre dell’Orso

Als je met kinderen naar deze streek op vakantie gaat dan is het witte strand van Torre dell’Orso een perfecte bestemming. Torre dell’Orso ligt ten zuidoosten van Lecce, iets boven Otranto. Het strand is schoon en er zijn verschillende strandtentjes gevestigd. Je herkent het strand aan de twee rotsen welke boven de zee uit steken, deze worden ook wel de twee zussen genoemd. 

Torre dell’Orso

Maldive del Salento

In het zuidelijkste deel van Puglia is de kust van Salento te vinden. Het strand tussen Torre Pali en Pescoluse wordt ook vergeleken met het strand van de Malediven. Niet zo vreemd want hier zijn namelijk de schoonste stranden van Italië te vinden. Het witte strand is erg in trek bij toeristen.

Maldive del Salento

Spiaggia Piri Piri

Nog zo een strand waar het heerlijk relaxen is aan de helderblauwe zee is Spiaggia Piri Piri. Ondanks dat het strand er niet heel breed is, is het wel een gezellig strand. Het strand is gelegen aan de noordelijke kant van Punta Prosciutto. De zee heeft een aflopende zandbodem waardoor het ook met kinderen een ideale plek is. 

Spiaggia Piri Piri

Trendy

Als je op vakantie wilt naar Puglia dan kan je het zo luxe maken als je zelf wilt. Door de populariteit die Puglia de laatste tijd krijgt wordt het ook al eens vergeleken met Ibiza. De jetsetter en de feestgangers zijn namelijk op zoek naar andere trendy vakantiebestemmingen. Puglia zou zo een bestemming kunnen zijn, het heeft immers alles wat nodig is voor een hippe trendy vakantie. Maar eerder hoorde we dit ook al over het Griekse Santorini.

Voorlopig zal het nog niet op de grote groepen toeristen die Ibiza jaarlijks verwelkomt kunnen rekenen. En dat is misschien maar goed ook. Je zult wel merken dat er een Ibiza-sfeer hangt vooral als je naar Salento afreist. Hier komen de Italianen naar toe om te feesten in de exclusieve clubs. 

Puglia Italie


Puglia heeft voor elk type vakantieganger wat te bieden. Of je nu languit op een bedje van je rust op het strand wilt genieten, je van cultuur houdt, wil duiken of varen en lekker van het goede Italiaanse leven wilt genieten het kan er allemaal.

Je kunt in Puglia ook schitterende rondreizen maken, ideaal als je meerdere plaatsen wilt ontdekken tijdens jouw vakantie. Je boekt dan een fly drive, je huurauto staat dan klaar op het vliegveld zodat je zelf op eigen gelegenheid deze zuid-Italiaanse streek kunt ontdekken.

Dus boek jij jouw volgende vakantie naar Puglia? Of gaat het een andere bestemming worden in het mooie Italië? 

Bekijk deal