Goedkope vakantie boeken

Zonvakantie oktober: Waar heen op vakantie in oktober?

Zonvakantie oktober: Waar heen op vakantie in oktober?
Top10 zonvakantie bestemmingen in oktober

Bekijk deal

Voor de winter begint nog even in oktober een goedkope zonvakantie boeken? Nu de herfstvakantie voor de deur staat en het nog wel even duurt voor de zon in Nederland weer gaat schijnen willen veel mensen nog even op zonvakantie in oktober. Waar schijnt de zon nog in oktober?

Wij geven je enkele tips waarmee je nog van de zon kunt genieten terwijl het in Nederland al volop herfst is.

Op zonvakantie in oktober: waar is het warm weer?

Waar is het nog warm weer in oktober? Als je op vakantie gaat in de herfstvakantie dan wil je wel het beste weer. In zowel in- als buiten Europa zijn er genoeg najaarszonbestemmingen. In de bestemmingen buiten Europa is het ook in november en december nog goed weer. Als je binnen Europa op vakantie gaat dan kun je het beste zo vroeg mogelijk in oktober op vakantie gaan. 

Goedkope zonvakantie oktober

Als je in Europa wilt blijven in de herfstvakantie dan zul je voor een goedkope zonvakantie naar de Canarische Eilanden, Cyprus, Spanje, Portugal of Griekenland kunnen gaan. Je hoeft echt niet naar een verre tropische bestemming om in oktober nog van de zon te kunnen genieten. 

1. Zonvakantie Canarische eilanden in oktober

Een zon-garantie geeft niemand voor een vakantie in oktober maar als je weinig risico wilt lopen dan is een vakantie op de Canarische eilanden een prima optie. Op Gran Canaria schijnt de zon het hele jaar dus ook in oktober kan je hier nog op het strand liggen. Met een gemiddelde temperatuur van 23 graden is het prima uit te houden en ook nog aangenaam om wat te ondernemen. Naar Gran Canaria vlieg je in 4,5 uur dus je bent er zo. De verschillende touroperators hebben mooie aanbiedingen voor de herfstvakantie.

Bekijk alle Canarische eilanden vakantie aanbiedingen bij:

- De VakantieDiscounter

- TUI

zonvakantie oktober

2. Zonvakantie aan de Costa del Sol in oktober

Wil je het wat dichterbij huis zoeken dan is een vakantie naar de Costa del Sol in oktober een goede optie. De vliegtijd vanaf Amsterdam is 2,5 uur en ook hier is het in de meeste gevallen goed weer. De temperatuur ligt tussen de 20 en 24 graden. De Costa del Sol heeft veel leuke strandbestemmingen welke ook in oktober nog erg gezellig zijn. In plaatsen als Nerja, Fuengirola, Benalmádena of Torremolinos is het nog prima uit te houden op de stranden.

Bekijk alle Costa del Sol vakantie aanbiedingen bij:

- Prijsvrij

- TUI

- Sunweb

Costa del Sol oktober

3. Zonvakantie Portugal in oktober

Met een gemiddelde temperatuur van 23 graden is het juist in oktober heerlijk in Portugal. Waar het in de maanden juni, juli en augustus erg druk en warm kan zijn is het in oktober prima te doen. Als je naar de Algarve gaat dan vlieg je er 3 uur over voordat je heerlijk kunt genieten van jouw herfstvakantie.

Bekijk alle Portugal vakantie aanbiedingen bij:

- Sunweb

- TUI

Portugal oktober

4. Een vakantie naar Italië in oktober

Italië is het hele jaar door een heerlijke vakantiebestemming. Of je nu in de koelere maanden voor een stedentrip naar Rome of Milaan gaat en in de zomer naar het Gardameer het is er altijd genieten. Ook in oktober kun je nog volop genieten van de zon als je jouw vakantie boekt naar het zuiden van Italië. Ga in oktober in de herfstvakantie naar Puglia waar de temperatuur nog heerlijk is in deze periode. In nog geen 4 uur ben je op je bestemming waarna je kunt genieten van de zon en het heerlijke Italiaanse eten.

Bekijk alle Italië vakantie aanbiedingen bij:

- De VakantieDiscounter

- TUI

Italie oktober

5. Op vakantie naar Turkije in oktober

Turkije is een vakantiebestemming waar veel mensen naar toe gaan in oktober. Lekker luieren aan de Turkse Riviera of naar Alanya. Voor de temperatuur alleen al is het een prima bestemming met gemiddeld 25 graden. Je vliegt naar jouw bestemming in ongeveer 3,5 uur.

Bekijk alle Turkije vakantie aanbiedingen bij:

- Corendon

- Suntip

- Prijsvrij

Turkije oktober

6. Cyprus in oktober

Wil je in oktober tijdens jouw vakantie wat hogere temperaturen dan moet je naar Cyprus. Hier is het gemiddeld nog 27 graden en kun je iedere dag van de zon genieten. Cyprus ligt aan de Middellandse Zee onder Turkije. Als je een actieve vakantie wilt beleven dan heeft Cyprus ook genoeg te bieden. Na 4 uur vliegen ben je op je bestemming.

Bekijk alle Cyprus vakantie aanbiedingen bij:

- TUI

- De VakantieDiscounter

oktober Cyprus

7. Een zonvakantie naar Griekenland in oktober

Na de hete zomer is het in oktober nog altijd zeer aangenaam in Griekenland. Wil je nog even van de zon genieten met een gemiddelde temperatuur van 25 graden? Dan is Griekenland voor jou de ideale bestemming. Bezoek één van de eilanden Kreta, Corfu, Kos of Rhodos. De vliegtijd is ongeveer 3,5 uur, het ligt er natuurlijk wel aan welk eiland je wilt bezoeken.

Bekijk alle Griekenland vakantie aanbiedingen bij:

- Sunweb

zonvakantie oktober Griekenland

8. Kaapverdië in oktober

Als je toch wat verder weg wilt voor jouw zonvakantie in oktober en zeker wilt weten dat het er boven de 25 graden is dan is Kaapverdië een ideale bestemming. Het is in oktober nog volop zomer op Kaapverdië dus het kan gebeuren dat het er nog ver boven de 30 graden is. Boek een luxe resort en je zult helemaal tot rust komen tijdens jouw vakantie. Je bent er in ongeveer 6,5 uur. 

Bekijk alle Kaapverdië vakantie aanbiedingen bij:

- Suntip

- TUI

zonvakantie oktober

9. Zonvakantie Cuba in oktober

Luieren op een hagelwit strand met een cocktail in je hand en dat terwijl het in Nederland al volop herfst is. Wie wil dit nu niet. Het is mogelijk als je in oktober naar Cuba op zonvakantie gaat. In Cuba zijn veel luxe resorts te vinden welke je tegen een redelijke prijs kunt reserveren. Je vliegt wel wat langer, in 10 uur vlieg je vanaf Schiphol naar Cuba.

Bekijk alle Cuba vakantie aanbiedingen bij:

- TUI

- Suntip

Cuba

10. Naar Curacao in oktober

Een bestemming waar je in 10 uur heen vliegt is Curacao. Dit wordt door veel vakantiegangers gezien als de meest ideale vakantiebestemming en ook in oktober is het hier nog goed toeven met een temperatuur van ver boven de 30 graden. Ga naar Willemstad of kies een mooi resort uit aan het strand. Welke keuze je ook maakt je zult helemaal uitgerust terug komen van jouw vakantie.

Bekijk alle Curacao vakantie aanbiedingen bij:

- TUI

Curacao oktober

Zoals je kunt zien zijn er genoeg mogelijkheden om een zonvakantie in oktober te boeken. Met temperaturen van boven de 20 graden is het genieten tijdens jouw herfstvakantie. 

Bekijk deal