Goedkope vakantie boeken

Prachtig Pisa, Florence en Lucca

Prachtig Pisa, Florence en Lucca
€30

Bekijk deal

Yes! Je kunt met RyanAir weer goedkoop op vakantie naar Italië. Lekker eten, prachtig landschap, interessante steden. Dit keer gaat de trip naar Pisa, voor €30 retour.

Pisa is allereerst natuurlijk hartstikke bekend om de beroemde scheve toren van Pisa. Kort na het begin van de bouw in 1173 begon de toren al over te hellen. Doordat men loodrecht verder bouwde is de toren niet alleen scheef, maar ook krom. Voor de restauratie van 1990 stond de toren 5,5 graden uit het lood! De toren hoort bij de Duomo Santa Maria, die je ook echt moet hebben bezocht! Het interieur is bekleed met zwart en wit marmer. Het plafond is verguld en de koepel is versierd met fresco's.

Vanuit Pisa kun je met het openbaar vervoer makkelijk naar de prachtige stad Firenze (Florence in het Nederlands). Firenze is het paradijs voor iedere Italië liefhebber: kunst, cultuur, historie en lekker eten komen hier allemaal samen. Het is de bakermat van de renaissance en daarmee een van de bekendste cultuursteden van Europa. Het was de geboorte- of verblijfplaats van bekende historische figuren zoals Brunelleschi, Donatello, Leonardo Da Vinci, Nicolo Machiavelli, Michelangelo, Galileo Galilei, Catharina de Medici, Antonio Meucci en Dante Alighieri. Alleen al deze namen zouden je over moeten halen om deze deal te boeken.

Ook Lucca is prima te bereizen vanaf Pisa of Firenze. Lucca is een van de rijkste steden van Noord-Italië en kent een lange geschiedenis. De stad duikt voor het eerst op in 218 voor Christus. Je kunt je dus wel voorstellen dat er hier door de eeuwen heen heel veel moois is gebouwd en achtergelaten. Zo is de stad altijd ommuurd geweest, in ieder geval vanaf 180 v.Chr. De huidige vestingmuren rondom de stad werden gebouwd tussen 1504 en 1645, vooral tegen aanvallen die vanuit Florence kwamen. Het is een van de vroegste voorbeelden van moderne vestingwerken in Europa. Verder zijn er een aantal pleinen zeer de moeite waard, waaronder het Piazza dell'Anfiteatro, het Piazza Napoleone en het Piazza San Michele.

Helaas is dit ticket geldig in de winter, dus je trip afsluiten met een zonnig dagje op het strand zit er helaas niet in. Maar je kunt natuurlijk altijd genieten van een strandwandeling of een wandeling langs een van de boulevards die in de plaatsjes aan de kust liggen. Bestel wat lekkers te eten, ga zitten op een verwarmd terras en geniet van je omgeving en de trip die je net achter de rug hebt.

Dit zijn de details:

Reisperiode: 7 dagen
Luchthaven: Eindhoven
Luchtvaartmaatschappij: RyanAir
Tussenstop: geen
Prijs: €30

Bekijk deal