Goedkope vakantie boeken

Goedkoop vliegen naar Praag - mooiste stad van Europa

Goedkoop vliegen naar Praag - mooiste stad van Europa
€52

Bekijk deal

Praag wordt als een van de mooiste steden in Europa beschouwd. Het historisch centrum staat zelfs in zijn geheel op de werelderfgoedlijst van Unesco! De Gouden Stad of De Stad van de Honderd Torens, is daarom een ideale bestemming voor een citytrip. En jij kunt er heen voor maar €52 per persoon!

Denk je eens in: besneeuwde torentjes, de Karelsbrug over de Moldau, sfeervol verlichte pleinen, gezellige cafeetjes, historische architectuur, kleurige gevels. Dat is Praag in december. Als jij van kerst, gezelligheid en sfeer houdt, moet je zeker deze stad in Tsjechië eens bezoeken.

Als je in Praag bent, is er eigenlijk weinig tijd voor ontspanning. Er is gewoon te veel te zien. In tegenstelling tot veel andere Europese steden, is de binnenstad onbeschadigd door de Tweede Wereldoorlog heen gekomen. Hierdoor is de stad altijd een authentieke sfeer uit blijven stralen. Maak een stadswandeling die begint bij het Oudestadsplein, waar het astronomisch uurwerk staat, een van dé symbolen van Praag. Ga daarna door naar de Karelsbrug, die uit 1357 stamt en waar vele straatartiesten en kunstenaars te bewonderen zijn. Tijdens je wandeling kom je de vele kerken tegen die Praag rijk is. De bekendste is de Sint-Vituskathedraal, waarvan de eerste steen in het jaar 1344 werd gelegd. Deze aan Vitus gewijde kerk is onderdeel van de Praagse burcht, welke ook zeker een bezoekje waard is.

Heb je genoeg sightseeing gedaan? Drink dan een heerlijk Tsjechisch biertje (waar je nog geen euro voor neertelt!) in een van de vele cafe's of bars. Heb je honger? Praag is een echte studentenstad en er zitten overal leuke eettentjes waar je terecht kan voor alles waar je zin in hebt. Van Italiaans tot authentiek Tsjechisch. Nu alleen nog even je hotel boeken en jij gaat de beste vier dagen van je leven tegemoet!

Dit zijn de details:

Reisperiode: 5 dagen
Luchthaven: Amsterdam (AMS)
Luchtvaartmaatschappij: Transavia
Tussenstop: Nee
Prijs: €52 (retour)

Bekijk deal