Goedkope vakantie boeken

Stedentrip Lille: 5 Tips

Stedentrip Lille: 5 Tips
8 dagen vanaf €267,-

Bekijk deal

Een stedentrip in Lille is een aanrader voor iedere Nederlander. Allereerst is de Franse stad bijzonder eenvoudig te bereiken met de auto, bus en de trein. Je bent ongeveer 2,5 uur onderweg en dat is goed te doen. Lille, ook wel Rijsel genoemd, is de vierde stad van Frankrijk.

Bij een stedentrip denk je vaak direct aan steden als MilaanMadrid, of Parijs. Maar Lille heeft ook veel te bieden als stedentrip bestemming.

De grote stad staat bekend om zijn textielindustrie, maar ook als een studentenstad. Bijna de helft van alle inwoners is student of nog jonger. Dit heeft ervoor gezorgd dat Lille weer helemaal tot leven is gekomen en is uitgegroeid tot één van de gezelligste en bruisendste steden van het land. Als jij van plan bent om binnenkort een stedentrip te gaan maken naar Lille, dan hebben we 5 tips voor je!

Het altijd gezellige Vieux Lille

Lille heeft de middeleeuwse uitstraling weten te behouden en dat is duidelijk zichtbaar als je een bezoek brengt aan het gezellige Vieux Lille. De authentieke straatjes en de kinderkopjes zorgen voor een prachtig aanzicht. In de omliggende panden zijn tegenwoordig winkels gevestigd, waaronder enkele zeer bekende modemerken. Je kan ook een boetiekje binnenwandelen of een leuk cadeautje kopen in de vintage winkeltjes. De panden zelf zijn al een kunstwerk op zich, vooral de herenhuizen die er al eeuwenlang staan. Je moet tijdens een vakantie in Lille dan ook zeker even een kijkje gaan nemen bij Vieux Lille.

Winkelen in het overweldigende Euralille

Stedentrip LilleWinkelen kan in vrijwel iedere stad. De meeste vakantiegangers kiezen voor een shopvakantie voor Parijs, maar dat is helemaal niet nodig. In Lille kan je namelijk winkelen in Euralille. Het grote winkelcentrum heeft ervoor gezorgd dat de stad na Parijs de populairste winkelstad van Frankrijk is geworden. In het moderne complex kan je een keuze maken uit ruim 120 verschillende winkels en er zijn enkele grote warenhuizen in het winkelcentrum te vinden. Een bijkomend voordeel is dat Euralille overdekt is en dus ook een goede keuze bij slecht weer.

Bijkomen in Citadel

In Lille is het natuurlijk ook vaak erg mooi weer en dan is een overdekt winkelcentrum misschien niet het beste uitstapje. Je kan dan beter even tot rust komen in het prachtige Citadel. Het park is erg populair onder de lokale inwoners. Je kan er gaan picknicken of gewoon even relaxen aan het water. Citadel beschikt zelfs over een dierentuin en iedereen mag daar gratis een kijkje komen nemen. Het is dan ook een aanrader voor gezinnen met kinderen om even naar Citadel te gaan. Het park is bijzonder groot en eenvoudig bereikbaar vanuit het stadscentrum.

Musea bezoeken met de Lille City Pass

LilleIn Lille kan je geweldig winkelen en genieten van het gezellige centrum. Cultuurliefhebbers hebben ook de mogelijkheid om enkele bekende musea te bezoeken in het Franse Lille. Enkele voorbeelden zijn het Museum voor de Schone Kunst, Museum van de Kanonniers van Lille en La Piscine. Het fijne is dat je een zogeheten Lille City Pass kan aanschaffen. Je kan met deze pas voor een vast bedrag van 25 euro alle musea binnenlopen. Het Palais des Beaux-Arts ligt niet in de stad, maar net daarbuiten en is ook vrij toegankelijk met de stadspas van Lille.

De brocante markt in september

Als je nog een vakantie naar Lille moet boeken dan kan je het beste in september naar de stad afreizen. Je kan dan een heuse traditie meemaken. Jaarlijks in september kan je een bezoek brengen aan de brocante markt van Lille. Het is de grootste markt van het land en er komen jaarlijks meer dan twee miljoen liefhebbers op af. De vlooienmarkt is gigantisch en je zal beslist iets leuks vinden. De markt is zo groot dat het eigenlijk de gehele stad in beslag neemt. En de lokale horeca pakt ook uit, zo kan je vrijwel overal genieten van mosselen.

Stadstour door Lille

Lille bezichtigen is nog leuker als een gids je van alles kan vertellen over de omgeving en de historie van de stad. Gelukkig kan je ook deelnemen aan een speciale stadstour door Lille. Dagelijks worden er meerdere tours door de stad georganiseerd. Je reist met een busje door de stad en je leert de Franse stad echt goed kennen. Je komt langs de bekendste gebouwen, maar ook de parken en schitterende tuinen. De audiogids is beschikbaar in acht verschillende talen, dus dat is wel zo handig. De tour duurt een uur en een kwartier. Een kaartje voor de stadstour door Lille kost 14 euro per persoon. Je krijgt zo wel een goede indruk van de stad.

Privétour door Lille in een echte 2CV

Een tour in een bus met een audiogids is leerzaam en leuk, maar het is nog specialer als je de privétour boekt. Je krijgt een gids toegewezen en hij of zij zal je in een retro 2CV door Lille rijden. Misschien zegt 2CV je wel helemaal niets, maar het gaat om een ouderwetse Eend. Tijdens de tour kom je langs alle bezienswaardigheden en belangrijke gebouwen in de stad. Er zal ook een korte pauze worden ingelast en dan kan je gaan genieten van een heerlijk glaasje champagne. Het is een unieke ervaring die je nooit meer zal vergeten. De privétour door Lille is wel wat duurder, namelijk 52 euro per persoon.

De indrukwekkende Notre-Dame-de-la-Treille

In Parijs is de Notre Dame één van de bekendste toeristische trekpleisters. In Lille heb je ook een prachtige kerk, namelijk de Notre-Dame-de-la-Treille. De bouw van de imposante kathedraal begon al in 1897 en duurde tot 1947. De buitenkant is niet heel indrukwekkend, maar wacht maar tot je binnen bent. De prachtige glas-in-lood ramen zijn zeer indrukwekkend. In de omgeving van de kathedraal is het ook erg gezellig en kan je een drankje nuttigen op één van de vele terrassen.

Dineren bij Bloempot

Lille is gelegen aan de grens met België, waardoor je ook veel Belgische invloeden tegenkomt in de Franse stad. Het is dan ook niet zo gek dat je ook diverse restaurants tegenkomt met Vlaamse gerechten op de menukaart. Het restaurant Bloempot is één van de onze favorieten. Het restaurant is gespecialiseerd in Franse en Vlaamse gerechten. Alle lokale ingrediënten zijn verser dan vers. Je kan lunchen en dineren in het restaurant de Bloempot, dat trouwens het vleespotje als specialiteit heeft.

Unieke wafels bij de Meert

De Belgische wafels zijn onwijs bekend, maar de wafels in Lille zijn nog een stuk specialer. De bekende wafels van de Meert zijn een begrip in de stad. De wafels zijn erg dun en gevuld met vanille. Het lijkt wel een beetje op een stroopwafel, alleen dan net wat verfijnder. De Meert is een patisserie in Lille, waar je zeker eens moet gaan kijken. De rij is soms wat lang, maar de lekkernijen zijn dan ook van een bijzonder hoge kwaliteit. 

Bekijk deal